Sider

torsdag den 26. juli 2012

Kanelsnegle m/ grahamsmel, æble og banan!

PROJEKT BAGNING..


Kan man sige nej? nej..

Jeg er efterhånden virkelig begyndt at elske at bage. Ergo - projekt bagning lykkedes!! 

En fredag aften var jeg vildt lækker sulten, og havde sådan lyst til noget lækkert kage agtigt.. Jeg fandt denne sundere udgave på kanelsnegle på denne blog. Det var nemt, og jeg havde alle ingredienserne!

Ingredienser:
Snegledej:
15g. gær
1 1/2 dl. mælk
1/2 dl. vand
1 æg
1 tsk. olie
1 tsk. salt
150g. groft mel (jeg brugte grahamsmel)
150g. hvedemel

Fyld:
15g. smør
2 bananer
2 æbler
40g. brun farin
2 spsk. kanel
2-3 spsk. honning.


Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunken mælk. 
Tilsæt vand, æg, olie, salt og sukker.
Ælt grahams- og hvedemel i dejen, til den bliver glat og smidig. Lad den hæve i en time.
Skær bananerne ud i skiver og æbler i tynde tern. Bland frugten i en skål med farin og kanel.
Rul dejen ud i en stor rektangel. Smelt smørret og pensl dejen med det.
Fordel nu fyldet udover dejen. 
Således..
Rul dejen sammen til en lang pølse.
Skær stykker på 1-2 cm tykkelse.
Placer hver kanelsnegl på en bageplade og tryk dem lidt flade.
Bag sneglene i en 200 grader varm ovn i 10 min. Pensl med honning. Bag dem yderligere i 7 min. og pensl dem igen med honning. Bag dem i i 2-3 min, og lad dem køle af på en bagerist.

Færdige, uhm!

Duften. Smagen. Prøv det. 
Bedre end en "normal" kanelsnegl. Elsker smagen af æble, banan og kanel sammen. Samt honningen. Der er ikke meget at sige, andet end: MUMS! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar